güzellik

Limon ile güzellik!

08:45:00 aylin 2 Comments


limon sıkıp içmek çok faydalı demiştim daha önce. Peki bu hafta pazardan limonu biraz fazla alıp diğer faydalarından da nasibinizi almaya ne dersiniz? Şimdi size evde limonunuz varsa limonu güzelliğinizin yararına kullanabileceğiniz bir kaç tavsiye vereceğim :)

Biz kapakları ve Kol dirseklerini beyazlatmak : Ah ah çoğumuzun ders çalışmaktan kol dirsekleri karardı sanırım , bir limonun yarısıyla ovalayın ve renginin açıldığını görün . İlk başta bana çok saçma gelen bu uygulama sonradan çok hoşuma gitti.

Limon ile aydınlatıcı nemlendiricinizi kendiniz yapabilirsiniz, bir kaç damla hindistan cevizi suyu’nu birkaç damla limon ile karıştırın ve nemlendirici olarak kullanın . Hindistan cevizi suyu cildimizi nemlendirirken limon aydınlatacaktır. Ama bu uygulamayı akşam yapmanız daha sağlıklı olur özellikle yazım yüzünüze limon sıkıp dışarıya çıkmamanızı tavsiye ediyorum.

Diş Beyazlatır: Karbonat ve limon suyunu karıştırıp temiz bir kulak temizleme çubuğu ile dişlerinize uygulayın. Sonra diş fırçanızla fırçalayın ve zamanla dişlerinizin beyazladığına şahit olun. (Yine de her şeyde uyardığım gibi bu yönteme dair de uyarımda bulunayım, hassas dişleri daha da hassaslaştırabilir.)

Sivilceler için limon suyu: Bir dilim limon kesin ve suyunu yüzünüze uygulayın, Hem sivilce oluşumuna neden olan bakterileri kırar, hem de var olanların daha hızlı bir şekilde sönmesine neden olur.

Ağızın içinde çıkan uçuk, aftlara krem süremiyor olsak da, bir kaç damla limon suyu daha hızlı iyileşmesine yardımcı olacaktır ve yayılmasına engel olacaktır.

Dudak bakımı: soyulan dudaklarınıza uyumadan öne birkaç damla limon suyu sürün ve sabah yıkayın, ölü derilerin daha çabuk atılmasına ve dudaklarınız da güzel olmasına yardımcı olacaktır.

Saç rengini açma: Tabii ki benim gibi koyu kahve saçlara sahip kişilerde çok etkili olmasa da, kumral ve daha açık saç rengine sahip kişilerin , güneşte saçlarının daha hızlı renk açması için saçlarına limon suyu sürüp güneşte dolaşabilirler J Her uygulamada saçlar biraz daha açılacaktır.

Cilt lekeleri: Limon C vitamini ve sitrik açısından oldukça zengindir. Sitrik asit cildin rengini açtığından cilt lekelerinde etkilidir. Çok yavaş bir süreç bu yani bugünden yarına lekelerin yok olmasını beklemeyin . Ama c vitaminin iyi bir antioksidan olduğunu unutmayarak sürmeye devam edebiliriz . Tabi güneşe sürüp çıkmayın sitrik asit cildi biraz soyar ve sonra cilt lekeleriniz artar bu sefer de.

Tırnak Bakımı: Bazen oje asetondu derken tırnaklarımızın çok yıprandığını görüyoruz. Zeytinyağını (ya da başka sevdiğiniz bir yağı) ısıtıp içine azıcık da limon suyu sıktık mı ve parmaklarımızı bu suda beklettik mi oh mis gibi doğal tırnak bakımımızı yapmış oluruz .

Benim bildiğim yöntemler bunlar :) Sizin var mı limonu kullanabileceğimiz tavsiyeler ? Yani Salatada ve limonatada da güzel oluyor tabi ama başka nerelerde kullanabiliriz? Varsa öneriniz merakla bekliyorum :)


You Might Also Like

2 yorum: