dostlar,

Kedi Bacak çıkığı ve kalça kemiği kırığı Ameliyatı : SON DURUM

02:27:00 aylin 4 Comments


tea cat by swdd-cat



Bu son ayda istediğim gibi yazma fırsatı bulamadım, ama okulların başlaması ile beraber artık daha sık yazabileceğim. Bu yazımda son defa kedi bacak çıkığı ve kedi kalça kemiği kırğı ameliyatı sürecinde yaşadıklarımızı kısaca toparlayacağım.

13 Ağustos perşembe günü kedimize araba çarptı, tahmin ediyoruz ki yoldan geçerken kalça kısmından çarptı ve bu çarpma sonucunda sol bacağı kalçadan çıktı, sağ kalçasınıda da kırık oluştu. ( Ayrıca belinde de kırık varmış ama veteriner bunu sonradan fark etti ve daha önceki postumdaki röntgen resimlerde vida bu kırık için takılmış).

21 Ağustosta ilk ameliyatlarını oldu , biraz geciktirdik çünkü kendi şehrimizde bu ameliyatı yapacak uygun bir klinik arayışındaydık. Kedi bacak çıkığı ameliyatı ortalama 1000 tl isteniyordu. İlk Ameliyattan sonra kedimize kafalık taktık ki ameliyat yerlerine dokunmasın ve onu ufak bir kutuda tutmamız gerekiyordu hareket etmemesi için. Ama ufak kututda daha da fazla çıldırdığından büyükce bir leğene aldık , yinede ilk gece çok zor geçti çünkü kedi ne olduğunu anlayamadığından ayağa kalkmaya çalışıyordu ve ameliyatın başarılı olması için onun için hareket etmemesi gerekiyordu.

31 Ağustos pazartesi kontrol için kliniğe gittik ve belindeki vidanın yamulmuş olduğunu gördük, tekrar ameliyat olması gerekiyordu ve kemiğin kaynayıp kaynamamasına göre vida çıkarılacaktı, ya da çıkarılıp tekrar takılacaktı.

4 Eylülde kedimiz tekrar ameliyat oldu, çok şükür kemiği kaynamıştı ve vida çıkarıldı yinede çok hareket etmemesi gerekiyordu ve kafalığı hala takmaya devam etmesi gerekiyordu. O sırada çıkık bacağı artık yavaştan iyileşmeye başlamıştı, vida kırık tarafında olduğundan oradaki dikiş tekrar kesildi .

14 Eylülde tekrar kontrole gittik, her şey yoludna kedimiz iyileşmeye doğru adım adım ilerliyor, gerçek manada da adım adım yürüyor kendisi tuvaletini yapabiliyor ama çok yoruluyor, yukarıya atlayamıyor ama olsun kendini idare etsin yeter bize zaten. Kontrolde yinede çok ani hareketler yapmaması söylendi, dikkat ediyoruz biz de artık.

29 Eylül - Bu yazıyı yazdığım gün : Kedimiz artık rahatca yürüyor, tabi eskisi gibi değil çıkık olan bacak biraz yamuk , oturduğunda bu özellikle belli oluyor ama fazla rahatsızlık verdiğini sanmıyorum, biraz yüksek bir yerlere atlamaya çalışırken ya da aşağıa atlarken ön patilerinden destek alıyor arka patilerini kendisi de fazla kullanmıyor , yinede atlayacağını fark ettiğimiz zaman biz onu kaldırıveriyoruz - ne olur ne olmaz.
Sonuç olarak çok mutluyum çünkü kedi de olsa o bir can , eskisi gibi yürüyemese de Allaha şükürler olsun ki kendi ihtiyaçlarını görecek kadar yürüyor, evden çıktığımızda gözümüz arkada kalmayacak.







You Might Also Like

4 yorum:

  1. Ya okadar üzüldüm ki , okurken içim parçalandı.. Benimde bir kedim var ve kendimi senin yerine koyarak anlayabiliyorum nasıl zor zamanlar geçirdiğini :( Çok çok geçmiş olsun, neyseki artık sağlığına kavuşmuş.. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vet çok şükür hele şimdilerde o kadar iyi ki :) Teşekkür ederim, kedilerimiz (herkes anlayamasa da) çok değerli :D

      Sil
  2. Mrblar. Bahçede beslediğim 7 aylık bir kedim var arka bacağı çıkmış. Siz ameliyatı hangi şehirde yaptırdınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba biz aydında yaptırdık ameliyatı veterinerlik fakültesinde.

      Sil