günlük

Sahi neydi sevgi dediğimiz?

13:48:00 aylin 5 Comments

Sahi neydi sevgi dediğimiz şey? Sevgililer gününde sevgilimize üç beş çiçek almak, hediye almak mıydı?
...

Artık zihniyetimiz öyle değişti, öyle boş bir hale geldi ki, sevginin asıl anlamını yitirmişiz. Karşı cinsten birinin elinden tutmak, instagrama face'e mutluluk pozları paylaşmak olarak empoze ediliyor bize. Hadi biz yine bir şeylerin farkındayiz da, ya bizden sonraki yetişen nesil? Gördükleri bildikleri tek şey dizilerdeki "sevgi" (ailesine karsi gelerek kavusan asklar, yok sevgilisinin arkadasina asik olmalar bilmem ne ama bu konuya daha sonra değineceğim). Bizim en büyük hatamız, bizden sonrakilere asıl sevgi'yi öğretememek.

...

Aileyi sevmeyi, hayatı sevmeyi, insanları, hayvanları, bitkileri, farklılığı, bilmeyi öğrenmeyi sevmeyi öğretmeliyiz bizden sonrakilere. Yoksa gittikçe daha da kötüleşen bir dünyaya biz sebebiyet vermiş olacağız.

...

Bugün Ankara'da patlama oldu. Sevmeyi bilmeyen, insan canına bir gram değer vermeyen sevgisiz insanlar, sıcacık yürekleri söndürdüler. Başımız sağ olsun.

You Might Also Like

5 yorum:

  1. Ne kadar güzel anlatmışsın,yazıların,dilin çok başarılı sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Guzel duygular, tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Sevmek o kadar önemli aynı zamanda unutulan bir kavram ki. Büyük sorunlarımızın altında hep sevgisizlik var...

    YanıtlaSil
  4. Sevgiyi bilmeyen bir toplum olduk gerçekten de. Sevgiyi bilmezsen mutlu olamazsın ki. Çok doğru şeyler söylemişsin. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Sevmeyi sevmişiz sevgi nedir bilmeden :( çok güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil